Articole

Sărbătoarea Crăciunului – In Memoriam Mărioara Murărescu 2021

Avatar
Written by Pop Ciprian

BUZIAȘ – 8 DECEMBRIE 2021

În recital: Anica Ganțu, Stana Stepanescu, Petrică Pașca, Cosmin Bîrlan, Pamfil Roată, Vasile Conea. Cântece corale aduse de Corala CONTRAST – Timișoara.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş și cuprinde nume sonore din folclorul românesc care au fost descoperite, crescute și care s-au făcut remarcate în emisiunea „Tezaur Folcloric” sau interpreții deja consacrați cu un repertoriu autentic  valoros.

La Buziaș  continuăm, în spiritul bănătean, acest fapt, neuitând că Marioara Murărescu  a fost decorată în 2009 cu Ordinul Steaua Romaniei, în grad de Cavaler pentru contribuția sa deosebită la păstrarea și promovarea tradițiilor românești. 

Prin organizarea acestui proiect se păstrează viu spiritul adus de Marioara Murărescu în cultura tradițională care exprimă înțelepciunea populară, realul sau fantasticul, esențe ale bogăției noastre imateriale, specifice diferitelor zone ale țării.  

Spectacolul va fi filmat de TVR şi difuzat pe canalele  TVR3, TVR Timişoara și TVR International în cadrul emisiunilor speciale (Cântecul de acasă şi Cântec si poveste), dar și difuzat online, pe rețelele de socializare.

Acompaniază Taraful Pro Datina, coordonator Adrian Scorobete.

Prezintă: Felicia Stoian

Organizator: Asociația „Mariana Drăghicescu”

Coproducător: TVR Timișoara

Partener: Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș

Cofinanțator: Consiliul Județean Timiș

Leave a Comment