Festivalul Național Concurs ”Din Comoara Satului”

Festivalul Național Concurs ”Din Comoara Satului” Ediția a X-a

Ghiroda 17-18 mai 2018

Un festival care a pornit ”cu dreptul” in urma cu zece ediții, și care a fost dezvoltat de la an la an cu suflet, profesionalism și cu credință în cântec frumos românesc, spunea Felicia Stoian, în deschiderea celei de-a X- a ediții a festivalului de la Ghiroda.

Cei 15 finaliști ai aceste ediții:

     În urma preselectiei care a avut loc miercuri 16 mai 2018, la Centrul de Cultură și Artă din Timișoara, din cei 18 (optsprezece) concurenți care s-au înscris pentru preselecție juriul a selectat 15 (cincisprezece) finaliști pentru a participa la Festivalul Național Concurs ”Din Comoara Satului” ediția 2018.

ADMIS:

 1. Cristina Teodora Stanciu – 23 ani – Timiș
 2. Silvia Timiș – 20 ani – Maramureș
 3. Ionuț Cocoș – 21 ani – Ialomița
 4. Roberta Selagea – 19 ani – Timiș
 5. Marius Bodea – 24 ani – Timiș
 6. Ionel Roșu – 19 ani – Bihor
 7. Lavinia Zselnyan – 16 ani – Caraș-Severin
 8. Lorena Ene – 16 ani – Gorj
 9. Adrian Chiriac – 16 ani – Timiș
 10. Dorinel Gavriluț – 18 ani – Timiș
 11. Vlăduț Sărmaș – 20 ani – Bistrița-Năsăud
 12. Cristina Chichiriță – 16 ani – Suceava
 13. Andreea Chisăliță – 17 ani – Caraș-Severin
 14. Alexandra Acs – 16 ani – Timiș
 15. Tania Măriuca – 17 ani – Mehedinți

Artiști de valoare,  10 laureați din 10 ediții , 15 concurenți ai cântecului popular din toate zonele țării au sărbătorit 10 ani de valorificare a cantecului popular la GHIRODA prin ce-a de-a X- a ediție Festivalul Național Concurs ”DIN COMOARA SATULUI”

Timp de două zile Ghiroda a fost gazda unuia dintre cele mai indrăgite festivaluri de folclor din țară. Asociația Culturală “Pro Datina”  cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Ghiroda și a Consiliului Județean Timiș a realizat  o sinteză a celor petrecute în ultimii 10 ani la Festivalul „Din comoara satului”. Celor 15 concurenți din acest an li s-au alăturat laureații tuturor edițiilor de până acum, realizând o sărbătoare a tinereții cântecului românesc. O contribuție aparte au avut-o artiștii de seamă: Andreea Voica, Niculina Stoican și Ionuț Fulea, Acompaniamentul fiind asigurat de Orchestra Ansamblului Banatul din Timișoara sub bagheta dirijorului Mădălin Luca.

În cele două zile ale festivalului, publicul a vibrat alături de artiști.

Laureații ediției a X-a:

MARELE PREMIU: Vlăduț Sărmaș – Bistrița Năsăud

Premiul I: Tania Luiza Măriuca – Mehedinți

Premiul al II-lea: Ionuț Cocoș – Ialomița

Premiul al III-lea: Silvia Timiș – Maramureș

Mențiuni: 

Lavinia Zselnyan – Caraș-Severin

Cristina Chichiriță – Suceava

Premiul special “Dumitru Constantin”:Roberta Selagea – Timiș

Premiul special „Pro Datina”: Ionel Roșu – Bihor

Asociația Pro Datina, mulțumește tuturor celor care de la început s-au alăturat acestui proiect, precum și celor care au venit pe parcursul desfășurării lui, celor peste 100 de artiști din întreaga țară care au venit pentru publicul deosebit de la Ghiroda in decursul celor zece ediții ale festivalului!
Felicităm pe toți cei peste 150 de tineri concurenți care au pășit pe scena de la Ghiroda pe parcursul celor 10 ani! Mulți dintre ei astăzi au ajuns in inima publicului din întreaga țară iar Festivalul Din Comoara Satului a fost remarcat la nivel internațional!

Ansamblurile gazdă ”Cununa Timișului”, ”Datina” si ”Flori din Câmpie” și micii meșteșugari prezenti la eveniment au contribuit la imaginea  a ceea ce inseamnă satul românesc traditional.

Intervuri concurenți:

Leave a Comment