Evenimente

FESTIVALUL CEAUNELOR 2023

Written by admin

Giarmata Vii – 03 septembrie 2023

Festivalul Ceaunelor va avea loc la Giarmata Vii (comuna Ghiroda), în data de 03 septembrie 2023, Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica data și locația evenimentului din motive obiective.
Prin înscriere participanții își asumă responsabilitatea respectării prevederilor Regulamentului. Aceste prevederi pot fi modificate la iniţiativa Organizatorilor din motive întemeiate, ce vor fi comunicate în timp util.

Program:

8:00 – 10:00 – sosirea participanților

10:00 – 15:00 – timp de pregătire preparat

15:00 – 16:30 – jurizare și premiere

În recital: PETRICĂ MIULESCU IRIMICĂ, FELICIA STOIAN, VLAD LINȚĂ, BIANCA OPĂRIUC, OLIVERA PETCOV, MAGNETICAL MUSE.

Ansamblul CUNUNA TIMIȘULUI – Ghiroda
Ansamblul DATINA – Ghiroda
Ansamblul FLORI DIN CÂMPIE – Giarmata Vii

Acompaniază formația PRO DATINA, condusă de Adrian Scorobete.

PARTICIPARE

Organizatorul pune la dispoziţia Participantilor:

  • suprafaţa 3/3 mp;
  • servicii: iluminatul general al zonelor de festival pe durata desfăşurării acestuia, sursa de electricitate, acces la apă curentă, curăţenia culoarelor de circulație și a grupurilor sanitare.

Participanții pot solicita organizatorilor ingredientele de bază ale preparatelor, caz in care se vor angaja să pregătească minim de 25-30 de porții pe care le vor servi după jurizare invitaților prezenți la eveniment. Condimentele și secretele culinare rămân în sarcina fiecărui participant.

Participanților se recomandă să fie prezenți la standurile alocate înaintea orei de start a competiției, care este ora 10:00 a.m.
Timpul de lucru este de 5 ore, la ora 15:00 preparatele trebuie să fie finalizate și montate pentru jurizare.
Fiecare participant va monta 1(una) farfurie cu preparatul pregătit și va pregăti 3(trei) linguri de unică folosință.

În vederea jurizării, se vor puncta: organizarea standului de lucru, igiena în timpul lucrului, corectitudinea modului de preparate, echilibrarea aromelor în preparatul finit, gustul, prezentarea și originalitatea.
Fiecare participant consimte să pună la dispoziția organizatorilor rețeta scrisă cât mai corect a preparatului înscris în concurs, povestea lui (de unde i-a venit ideea, de unde a învățat să facă respectivul preparat), să i se facă o fotografie împreună cu preparatul, rețetele și fotografiile urmând să fie folosite în materialele care se vor publica după festival online și/sau în format print.

ÎNSCRIERE

Formularul de participare trebuie completat integral şi trimis Organizatorului cel târziu până la data de miercuri 30 august 2023.
Participanţii vor expedia formularul de înscriere către Organizator până la data de 30 august 2023.

PREMIILE FESTIVALULUI

Organizatorii vor acorda trei premii in cadrul festivalului (Premiul I, II, și III) dacă juriul consideră se pot acorda și premii speciale.

PENTRU MAI MULTE DETALII – VĂ RUGĂM SĂ CONSULTAȚI REGULAMENTUL!!!

REGULAMENT FESTIVALUL CEAUNELOR

FORMULAR DE PARTICIPARE 2023

Organizator:  Asociația Pro Datina

Finanțatori: Primăria și Consiliul Local Ghiroda

Contact: e-mail: prodatina@yahoo.com, tel.0721.822.322 

Leave a Comment