Evenimente

Asociația Pro Datina prezentă la International Folk Dance Festival – Kartal, Turcia

Written by admin

A interpreta dansul popular este o onoare, a-l preda este o îndatorire, a-l păstra viu și a-l răspândi este o binecuvântare” – Mustafa Kemal Atatürk

În perioada 27 august – 1 septembrie 2022, Asociația Pro Datina a fost mesagerul României peste hotare; parte din International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts, asociația a fost reprezentată de către Ansamblul Pro Datina la International Folk Dance Festival – Kartal, Turcia.

Echipa Centrului de Cultură și Literatură din Kartal – Istanbul, Turcia a depus eforturi susținute pentru a realiza ediția din acest an, sub înaltul patronaj al Municipalității din Kartal prin excelența sa, primarul Gökhan Yüksel. Astfel, prin aceasta s-a pus la loc de cinste tot ceea ce implică arta, atât de la nivel local, național cât și internațional. Totodată, acest festival a fost încununat de două zile importante: 30 August – Ziua Victoriei și 01 septembrie – Ziua Mondială a Păcii.

Au fost prezente formații din Egipt, Croația, Serbia , Senegal, Republica Macedonia de Nord, Kârgâzstan, Bulgaria, România, Canada, Georgia și Bosnia Herțegovina.

International Folk Dance Festival, Kartal – Turcia a fost organizat de Kartal Turizm Folklor Derneği, parte din International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts.

Leave a Comment