Ansambluri

Ansamblul Hora din Pișchia

Written by admin

Pișchia

Ansamblul ,, Hora din Pișchia” din Pișchia a fost înfiinţat în anul 2005, sub
coordonarea interpretului de muzică populară Cornel Brici. Ansamblul a fost susținut mereu de edilii comunei care au dorit dezvoltarea tinerilor în direcția zonei folclorice, ajutându-i să își descopere vocația.

Încă de la început, ansamblul s-a bucurat de coregrafiile realizate de Veronica Kreten. Dansator balerin în cadrul Ansamblului Profesionist Banatul din Timișoara, Vera transpune în manifestările sale coregrafice dragostea pentru folclor, vitalitatea proprie și deschiderea față de toți membrii ansamblului.

Ansamblul Hora din Pișchia conține două grupe, însumând aproximativ 60 de dansatori de diferite vârste.

Orice localitate are tradiţiile şi obiceiurile sale păstrate cu sfinţenie. Tinerii dansatori au ocazia să cunoască moştenirea culturală locală şi să o transmită generaţiilor următoare.

Ansamblul a participat în anul 2018 la prima ediţie a Festivalului jocului, bucuriei şi prieteniei în Salina Praid, festival multicultural ce a fost susţinut în subteranul salinei.

De asemenea, ansamblul participă cu orice ocazie la spectacole din jurul localităţii Pişchia, la concursurile judeţene, ducând mai departe tradiţiile şi obiceiurile zonei.

Leave a Comment