Ansambluri

Ansamblul „Flori din Câmpie”

Written by Pop Ciprian

Sat Giarmata Vii, comuna Ghiroda, județul Timiș

Ansamblul „Flori din Câmpie” din Giarmata Vii a fost înfiiţat în anul 2004, de către doamna Florentina Suciu, educatoare titulară în satul Giarmata Vii, comuna Ghiroda, județul Timiș.

Încă de la început, ansamblul s-a bucurat de coregrafiile
realizate de Kretten Veronica. Fostă dansatore balerină în cadrul Ansamblului Profesionist Banatul din Timişoara, Vera transpune în manifestările sale coregrafice dragostea pentru folclor, vitalitatea proprie şi deschiderea faţă de toţi membrii ansamblului.

Ansamblul “Flori din Câmpie” este format din două grupe de dansatori, diferențiați prin vârstă, însumând 55 de persoane.

Printre importantele premii naţionale obţinute de acest ansamblu se distinge Marele Premiu la Festivalul-Concurs Lada cu Zestre în anul 2018 şi multe alte premii la ediţiile anterioare ale aceluiaşi festival. De asemenea, acest ansamblu a participat la festivaluri şi concursuri naţionale din diverse oraşe precum: Arad, Jimbolia, Bistriţa, Craiova, Bucureşti, Caracal şi multe altele, reprezentând cu mândrie şi devotament folclorul bănăţean autentic.

Pe plan internaţional ansamblul a participat la festivaluri de folclor de renume în Ungaria, Turcia, Macedonia, Bulgaria.

Activități:

Leave a Comment