Ansambluri

Ansamblul Voitegeana

Avatar
Written by Pop Ciprian

Voiteg

Ansamblul “Voitegeana” a fost înfiinţat în anul 2008 cu scopul de a readuce semenilor noştri tradiţia, obiceiurile şi portul popular idn zona de câmpie şi munte a Banatului. Începând cu anul 2016, ansamblul a cunoscut o nouă etapă, prin promovarea acestuia peste hotare.

Ansamblul are în componenţă 60 de membrii, tineri dansatori cu vârste cuprinse între 6 şi 20 de ani.

Aceşti tineri sunt pregătiţi cu entuziasm şi dăruire de Stela Anghel, dansator balerin în cadrul Ansamblului Profesionist Banatul din Timişoara. Experienţa coregrafului şi dăruirea tuturor celor implicaţi în dezvoltarea acestui ansamblu păstrează tinereţea şi oferă vitalitate coregrafiilor.

Diferențele de vârsta dintre dansatorii ansamblului sunt dovada vie că tradiția și dragostea pentru folclor sunt încă uşor transmisibile. Plăcerea jocului se observă în fiecare reprezentaţie, iar pasiunea pentru dans oferă o evoluţie vizibilă.

Ansamblul Voitegeana a participat la numeroase festivaluri și evenimente naționale și internaționale. Pe plan național amintim premii de seamă la Festivalul-Concurs “Lada cu zeste” și Festivalul-Concurs “Cântec, joc și grai străbun”.

Pe plan internațional, ansamblul s-a remarcat în țări precum: Macedonia, Spania, Serbia, Italia și Turcia.

Activități :

Leave a Comment